7 vaner: Sådan får jeg mest mulig livskvalitet.

Hej smukke kvinder,

Glædelig 3. december, jeg håber, at I nyder den hyggelige juletid. I dag, har jeg skrevet et indlæg til jer omkring vaner. Vaner, som jeg har implementeret i min hverdag for at få mest muligt kvalitet ud af mit liv. Det har været, og det er stadig vigtigt, for mig, at fokusere på netop det, fordi jeg stadig kan opleve stresssymptomer i min krop hvis, jeg har kørt for hårdt på og lukket øjnene forlænge for de tegn min krop har prøvet at vise mig. Til de af jer der ikke kender mig så godt endnu og til hvis, I er nysgerrige, så kommer her et link til min personlige historie, som jeg udgav i Eurowoman sidste år "Jeg gik ned med stress som 22 årig".

Her får I mine syv vaner for at sikre mest mulig livskvalitet:

1. Siger ofte "pyt":

Jeg vælger mine kampe. Hvis noget/nogen hidser mig op, spørger jeg altid mig selv "er det her noget, jeg kan gøre noget ved?" Hvis jeg kan svare nej, så lader jeg det ligge. Det skal lige siges at det tog mig lidt øvelse før, at jeg helt kunne lade det ligge. F.eks. hvis jeg stod i en kø til supermarkedet, og jeg havde travlt, kunne jeg få mig selv kørt helt op førhen med tanker som: "For pokker da, hvorfor skal det tage så langtid", "hvorfor skal hun bruge så langtid på hver kunde!"

Hvis jeg oplever en snert af den negative energi i min krop i dag, så spørger jeg mig selv "er det noget, jeg kan gøre noget ved?" "Gør hun ikke bare en god gerning, og er det ikke mit eget problem, at jeg er sent på den?" På den måde bliver "luften taget af ballonen" og tanker som: "Nå ja, jeg kom jo også lidt sent ud af døren", "Det hjælper ikke at stresse. Nu er jeg jo taget afsted, og så må jeg komme når, jeg kommer og så, må jeg lære af det til næste gang." Bare ved at sige pyt, kommer smilet frem på mine læber og roen rammer min krop.

2. Spørger mig selv mindst en gang dagligt "Hvad har jeg lyst til": 

F.eks. Hvad har jeg lyst til at spise? Hvad har jeg lyst til at bruge min aften på? - listen er lang. Det gør jeg for at lytte og anerkende mine behov. Hvis ikke jeg gør det, så ender jeg op med at gå mellemtilfreds i seng, fordi der har været behov, som jeg i løbet af dagen, har undertrygt.

3. "Rydder op" i relationer: 

Når jeg, i yderst sjældne tilfælde, oplever ubalance i venskaber eller med familiemedlemmer, så sørger jeg for at "rydde op" ved at tage en konstruktiv snak med vedkommende. Det giver mig nemlig ro og fokus tilbage igen. Nu er jeg jo også single, hvilken nyhed haha, nå men i relationer med mænd, er jeg også opmærksom på at "rydde op." Jeg lytter meget til min kvindelige intuition - damer, der er vi altså ret godt udstyret, vil jeg bare sige. Jeg lytter til alle fornemmelser, jeg får, og er hurtigt til at melde af hvis, jeg mærker en ubalance i handling og ord. Der er ingen grund til at spilde god energi væk fra det, jeg elsker mest, min familie, venner og mit elskede arbejde. Okay, jeg kunne ikke undgå at grine da, jeg lige skrev den sætning, "mit elskede arbejde." Det siger lidt om hvor, mit fokus ligger.

4. Gør en god gerning for et andet menneske:

F.eks. smiler jeg altid til mennesker, jeg møder på gaden. Når vi smiler, og griner udskiller det nemlig stoffet "endorfiner" i hjernen, hvilket har en positiv effekt på vores krop. Hvergang jeg smiler, og bliver mødt igen af samme, bliver jeg simplethen så glad i hjertet. Det lyder måske fjollet, men det kan gøre at min dag, vender fra mindre god til god bare ved at blive mødt af et smil.

5. Tidsbesparende vane: 

F.eks. så plejer jeg at have pakket min taske dagen før, for så ved jeg, at jeg vågner glad bare ved tanken om, at jeg får en rolig start på morgenen. Nogle gange kan selv den mindste ting have den største effekt.

6. Meditation inden sengetid: 

Jeg har downloaded appen "Headspace", som hver aften guider mig igennem en 10 min. meditation. Det gør, at jeg selv på en presset dag får ro til hovedet, og kan få en god nattesøvn. Den kan varmt anbefales.<3

7. Taknemmelighed: 

Hver aften tænker jeg på ting i mit liv, som jeg er taknemmelige for. Hvorfor aften? Det gør jeg, fordi hvis hjernen skal kode en ny vane, er det en god strategi at gøre det omkring samme tidspunkt hver dag og aften, er det tidspunkt på dagen hvor, jeg bedst kan finde tid til det.

Det var det smukke menneske. Det var et lille udpluk af mine daglige rutiner når det gælder livsglæde, jeg håber, at du kan bruge det. <3

Massere af kærlighed & taknemmelighed sender jeg din vej.

Kærligst Kirsten.

Kirsten LynggaardComment