Sådan finder du din styrke i hårde tider 2

Afsnit 2:

Som forlængelse af indlægget: ”Find din styrke i hårde tider” kommer her en teknik til, hvordan du kan finde din indre kriger frem (indlæg 2 i en række af 3). Har du læst første indlæg i rækken? Hvis ikke, så vil det her indlæg nok ikke give så meget mening.

Som overskriften siger, så finder du din styrke i hårde tider. I hårde tider bliver vores gamle mønstre nemlig rigtig tydelige. Det er i svære tider, at det vigtige arbejde ligger, hvis du gerne vil opnå en større respekt for dig selv og oparbejde din indre styrke.

Jeg opdagede, i perioden jeg havde opsagt mit trygge job, bolig osv., at jeg ved at læse faglitteratur og biografier, se YouTube videoer, tage til netværksarrangementer, generelt udvide min horisont gav mig større accept og respekt for mig selv. Jeg fandt ud af at mange af mine problemer, havde andre også været igennem, og de var kommet styrket ud på den anden side. Jeg fandt rollemodeller, som arbejdede med det, som jeg gerne ville arbejde med (coaching) og begyndte at spejle mig i dem og deres historie – de havde selv gennemgået mange af de hårde perioder, som jeg havde været igennem og opnået succes med deres forretninger alligevel. Det gav mig en større forståelse (udvidede min horisont), gav mig større tiltro til mig selv og mine evner – hvis de kan, så kan jeg også blev min nye overbevisning. Jeg tog et valg om at tage styringen over mine tanker.  Her får du redskabet, som jeg brugte og stadig bruger.

Udvid din horisont –> Større accept af f.eks. dig selv –> Større tiltro til egne evner.

I perioden jeg skrev om i sidste indlæg, brugte jeg en sætning (1) og et spørgsmål (2), som altid kunne få min indre kriger frem, og som jeg stadig bruger:

  1. ”Kirsten! Det er nu, mens det er hårdt, at du skal vise dig selv, hvad du er lavet af.”
  2. Hvad vil den person, som jeg gerne vil være, synes om det, jeg skal til at gøre nu?

Hvis der dukkede negative tanker op alligevel som f.eks. ”jeg orker ikke i dag”, ”jeg duer alligevel ikke til det”, ”jeg har aldrig haft succes med det før”, så gjorde jeg følgende:

  1. Accepterede min situation, som den var (ikke flygte mod exit-døren og tage den nemme vej).
  2. Jeg svarede de tanker igen med sætninger som: ”Stop!” Det hører fortiden til”, ”jeg vil vise dig, Kirsten, at du kan mere, end du går og tror”, ”du må lære at kæmpe for tingene.” Det citat, som altid fik mig motiveret og som jeg har citeret før, er: ”Hvis du vil opnå noget, du aldrig før har opnået, må du gøre noget, du aldrig før har gjort.”

Det handler i bund og grund om at udfordre sine tanker og tage kontrol over dem. Du er chefen over dine tanker. Hvilke sætninger siger du til dig selv i din dagligdag? Husk på at det, du siger til dig selv, bliver din realitet. Det handler om at finde nogle sætninger og/eller citater, som kan støtte dig til der hvor, du ønsker at nå hen og gentage dem indtil, du en dag tror på dem. Hvis du finder teknikken udfordrende så vær ikke bleg for at søge hjælp, det gjorde jeg selv hos både coaches og terapeuter eller find rollemodeller, som du kan spejle dig i.

”The more you know, the quieter you get.” – Kirsten Lynggaard

I næste og sidste afsnit kigger jeg på sætninger som, i minuttet jeg sagde dem højt, gav mig ro med at være igennem de hårde tider. Følg med, når jeg bringer sidste indlæg.

Kærligst Kirsten

Kirsten LynggaardComment