Sådan finder du din styrke i hårde tider 1

Jeg har noget på hjerte, som jeg må dele med jer. Noget jeg selv har oplevet og som jeg har hørt andre tale om. Nemlig det, at når vi bliver ramt af en hård periode i vores liv, så sprinter vi mod exit-døren i håb om at komme tilbage til det gode liv igen og få glæden tilbage. Kender du det?

For ikke at lave indlægget for langt deler jeg det op i 3 afsnit. Indlægget her er nr. 1 i en række af 3.

Nu kommer jeg med noget, som vender hele det scenarie på hovedet – en klassisk mig-ting. Et nyt scenarie, som går ud på at blive i og måske endda selv opsøge de hårde perioder. Lyder det mærkeligt? Måske tænker du, hun må da være skør! Jeg kan godt gå med til at være lidt fjollet, det kan jeg nok ikke helt løbe fra. Lad mig prøve at få alt den nonsens til at give mening med en situation fra mit eget liv.

Livshistorie:

Jeg valgte at opsige mit trygge og sikre job, løn og lejlighed til fordel for at kaste mig ud i det utrygge liv som selvstændig i 2015. Ud på havet, hvor horisonten ikke var til at se, og lære hvordan jeg kunne svømme tilbage til fastland igen. Jeg flyttede ind i lejligheder med korte lejeperioder, flyttede ind hos andre, sov på sofaer og havde ikke følelsen af en tryg base at komme hjem til (som er en vigtig værdi for mig). Den periode producerede en masse negative tanker, mine gamle destruktive mønstre viste sig fra underbevidsthedens mørke. Jeg havde sat mig selv i en situation, hvor de forskellige faktorer, som normalt gav mig tryghed, ikke længere var til stede. Min økonomi og min jobsituation var usikker, jeg boede i andres hjem og møbler, hvilket fremprovokerede min forfængelige side – en side, som jeg syntes mindre godt om hos mig selv.

Jeg skulle lære at finde tryghed i mig selv og tage kontrol over mine tanker, da jeg ikke havde en lejlighed eller nogen, som kunne give mig den følelse. Perioden var en essentiel udfordring for mig og min læringsproces. Jeg opdagede sider af mig selv, som jeg ikke kendte til, både på godt og ondt. Jeg opdagede, at jeg faktisk var stærkere, end jeg selv gik og troede.

”Storms make trees take deeper roots” – ukendt. 

I næste afsnit skriver jeg om, og giver redskaber til, hvordan du kan finde din indre kriger frem. Husk at holde øje med siden.

Kærligst Kirsten

Kirsten LynggaardComment