Øvelse til at tage kontrollen over dine tanker

I dag vil jeg gerne bringe en ny og kort øvelse til dig.

Det er en øvelse der går ud på, at tage kontrollen over sine tanker dvs., at vi selektivt vælger ord til og fra. Det er en kort introduktion til hvordan du taler pænt til dig selv. Hvorfor er den her øvelse vigtigt? Det er den af en årsag! Det du går og fortæller dig selv, bliver din virkelighed. Så hvis du f.eks. går med tanker som: "jeg er ikke god nok", jeg er deprimeret", jeg er stresset" osv. så bliver det din realitet.

Tag kontrollen over dine tanker

Øvelse: 

Skift negative ord ud med positive.

Eksempler på negative sætninger som er vendt til positive hvor 1 er negativt og 2 vendt til det positive:

  1. "Jeg er deprimeret."
  2. "Jeg føler mig lidt nede, men jeg er i gang med at vende tingende rundt, så jeg kan få det bedre."
  1. "Jeg orker ikke livet."
  2. "Jeg er overvældet over min situation, men nu kigger jeg fremad, (jeg vil sætte mig ned nu/når, jeg kommer hjem, og få skabt et overblik.")
  1. "Jeg er sur på min chef."
  2. "Jeg er ked af, den måde min chef håndterede situationen på."

Det her var blot nogle eksempler på hvordan, du kan vende negative ord om til positive sætninger. Når vi f.eks. bruger ord, som "sur", "irriteret", er det oftest ord, der dækker over dybereliggende følelser, som ked af det. Eller når vi bruger ordet "orker" er det ofte, fordi vi føler os overvældet af vores tanker. Det er vigtigt at bruge det her værktøj i sin dagligdag for at opnå større glæde, større selvværd og for at skabe en positiv fremdrift i sit liv. De ord vi bruger, har en stor indvirkning på vores følelsesmæssige tilstand. Prøv for sjov skyld at tænke lidt over hvilke ord du bruger i din dagligdag og om, nogle af ordene måske skal skiftes ud, for at du får mere glæde ind i dit liv.

Hvis du er oprevet i en given situation, og vil prøve at ændre på dine ord, kan det være rigtig svært, men jo flere gange du prøver og lykkes, desto nemmere bliver det i fremtiden. Det der gavner os, skal der tit arbejdes hård for. Det her var en kort introduktion til måden, vi kommunikerer med os selv og andre mennesker på.

Husk at skrive i kommentarfeltet med spørgsmål eller emneønsker.

Kærligst Kirsten

Kirsten LynggaardComment